Hlavní strana |
Tvarohový koláč Recept je možné využít během 2. a 3. fáze. Ingredience: 7 vajec 1 kg nízkotučného měkkého tvarohu (2,5 - 5% tuku) aroma 3-4 lžíce sladidla 1 lžíce kukuřiční škrobě Postup přípravy: Vejce mixujeme na nejvyšších otáčkách 10 až 15 minut. Pak přidáváme sladidlo a po jedné lžíci tvarohu a pořád mixujeme na nejnižších otáčkách. Na konci přidáme aroma (může být citronová kůra) a škrob. Formu vyložíme papírem na pečení (např. 25x25 cm) a vylijeme vzniklou masu. Vkládáme do nahřáté do 170 stupňů C trouby a pečeme 60 minut. Poté snížíme teplotu do 120 stupňů C a pečeme ještě 15-20 minut. Po vypnutí trouby necháme tvarohový koláč uvnitř cca 30 min. Po 30 minutách vyložíme koláč na papírové utěrky, aby odsát vodu. |