Hlavní strana |
Kuře na salátu Recept je možné využít během 2. a 3. fáze. Ingredience: 4 vykostěná kuřecí prsa (celkem zhruba 500 g), omytá a osušená 1 ledový salát 4 rajčata 2 čerstvé okurky 150 ml jogurtu (max. 1,5% tuku) koření: česnek, koriandr, pepř, hořčice, kmín, kurkuma, zázvor, skořice, majoránka, máta, cibule, kyselina citronová, len, kmín, hřebíček, muškátový oříšek, cukr, kopr, celerovou nať, apod. (Je možné použit mix koření např. na drůbeží maso, na grill apod.) Způsob přípravy: Kuřecí prsíčka umyt a nakrájet na kostky 2 cm x 2 cm, smažit bez tuku na teflonové nebo grill pánvi. Přidat k masu směs koření a smažit pod pokličkou asi 15-20 min. Salát: Myjeme ledový salát a trháme na malé kousky. Rajčata a okurky nakrájíme na malé kostky (1x1 cm) a přidáme do ledového salátu. K jogurtu přidáme pepř a sůl, a přidáme do salátu. Salát mícháme plastovým nebo dřevěným příborem a rozkládáme na talíře. Na salát dáváme usmažené kousky masa. Počet porci: 2-3 |